hiromantiaanaliz.dir.bg

 

Публикации по ментална радиестезия
Каталог за радиестезични махала
Каталог за радиестезични махала - медалион, комплекти или гривни
Каталог за руни от полускъпоценни камъни
КНИГИ
КНИГИ - ПОРЪЧКИ НА ЕДРО
Публикации по хиромантия
Публикации за руни и руническо предсказване
Програма - хипнотичен видео-сеанс «Аура - релакс» Psi-Technology Products / [FLAC+MP3+EXE]
Програма - хипнотичен видео-сеанс «Аз съм магнит, привличащ успеха в моя живот!» Psi-Technology Products
Програма - хипнотичен видео-сеанс «Аз съм магнит, привличащ материално благополучие и доброто във Вселената!»
За контактиПубликации за руни и руническо предсказване / Какво представляват руните

Какво представляват руните
04.03.10 11:21

Автор:ТАНЯ ТСИОЛАКИДУ
Руните са знаци, използвани най-вече от скандинавците за писане, гадаене и за магически ритуали.
Вземи в gLOG

"Аз дълбая и чертая властни руни.
         Те карат боговете да отговарят 

          
на моите въпроси."

Тези необичайни слова са из една от най-древните скандинавски саги - "Словата на Великия от Старата Еда". В нея се разказва за окултни символи, до които само избрани могат да се докосват. Всъщност руните са знаци, използвани най-вече от скандинавците за писане, гадаене и за магически ритуали.

 Те са буквите на азбука, използвана от германските народи, както и в Скандинавия и на Британските острови. За произхода на руните скандинавската митология разказва, че руните са открити от върховния бог Один (при норвежците) или Вотан (при германците), докато висял на едно древно дърво (Игдразил) без храна и вода в продължение на 9 дни и 9 нощи, прободен от копие. По този начин богът принася себе си в жертва на дървото, което се явява в случая символ на цялото мироздание.

Висейки така, Один наблюдавал, докато накрая не стигнал до концепцията за руните. Хвърлил на земята 9 пръчици и те образували матрица от вертикални и диагонални линии. По този начин, според легендата се появяват 24-те символа на руните. Изходните 9 пръчки са целия Космос, т.е. самото дърво. Получаването на руните и на тяхното знание освободили Один. Один дава руните като дар за хората. 
Один чете руни - неизвестен автор.


Обикновено руническите надписи се състоят от една-две думи. Тонът на текстовете е възвишен, въодушевен. Съдържанието се състои от мистични откровения и магически формули.

Древните народи ползвали руните не толкова в качеството им на азбука, колкото като средство за магия и предсказване, поради което често ги изрязвали върху оръжията си, в домовете си и т.н.

Затова и се приема, че руната има двойнствен смисъл - от една страна това е писмен знак, а от друга, този писмен знак има своето магическо /предсказателно/ значение. В гадателските системи се различават обърнати руни и руни в нормално положение, като от това зависи как ще се тълкува.

При гадаене се получава отговор от боговете, изразен чрез няколко рунически знака. Гадателят мислено задава въпроса и взема случаен брой плочки.

Всички те са поставени в специална торбичка или кутия. Има значение коя страна се показва при хвърлянето им. Това променя смисъла на предсказанието. Всеки рунически символ има название и значение. Отговорът на въпроса се получава от положението, реда на падането и смисъла, получен от съчетаването на отделните значения на извадените плочки. Една и съща руна може да означава различни неща. Използването на по-голям брой руни дава възможност за обстойни отговори с по-голяма конкретизация.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1096